Utbildningar

Allmänna kurser

Allmän inriktning

För dig som vill läsa på grundskole- och gymnasienivå och vill förbättra dina baskunskaper och/eller få behörigheter för vidare studier.

Allmän Data – Spelutveckling

Om du är intresserad av att fördjupa dina datorkunskaper när det gäller både hård- och mjukvara.

Svenska som andraspråk

För dig som har svenska som andraspråk, vill läsa på grundskole- och/eller gymnasienivå och vill uppnå grundläggande behörighet för vidare studier.

Allmän – Natur och Hållbarhet

För dig som vill uppnå behörigheter för vidare studier.
Vill ha med dig ett baspaket i naturvetenskapliga ämnen: Biologi 1, Fysik 1 och Kemi 1. Vill förbereda dig inför högre studier. Är intresserad av hållbarhetsfrågor.
Är intresserad av samhällsutvecklingen.

Sociologi/psykologi inriktning

För dig som är intresserad av sociala och psykologiska frågor. Som vill bli behörig och förberedd att söka till psykolog-, socionom- och andra relaterade utbildningar eller arbete inom sociala sektorn.

Allmän, Social hållbarhet

För dig som är intresserad av hållbarhet och sociala frågor som rör demokrati, jämställdhet, makt och hälsa, samt vill läsa för att få behörighet för vidare studier.

Särskilda kurser

Socialpedagog distans

Socialpedagog utbildning på distans. Utbildning för dig som vill arbeta med människor som hamnat i svårigheter, har en tro på människans inneboende kraft att utvecklas och läka, har humanistisk människosyn, vill utvecklas professionellt/personligt.

Socialpedagog

Kurs för dig som vill hjälpa människor som hamnat i svårigheter, har en tro på människans inneboende kraft att utvecklas och läka, har humanistisk människosyn, vill utvecklas professionellt/personligt.

Modedesign

Vill du jobba med mönsterkonstruktion i modebranchen? Här har du utbildningen där du lär dig mycket på kort tid i mysig miljö.

Retro Design

Vill du lära dig ändra vintagekläder och använda secondhand tyger i nya kreationer. Detta är ubildningen där du får känna glädjen att lära dig konstruera och sy proffsiga designplagg.

Projektledare distans

Distansutbildning på 50 % i projektledning på eftergymnasial nivå. Genom en välbalanserad kombination av teori och praktik ger utbildningen dig verktyg och insikter som är direkt tillämpbara inom projektledning med fokus på sociala projekt.

Kurser

Akvarellmålning

Till alla som har grundkunskaper i Akvarellmålning.

SI kurs

Axevalla folkhögskola i samverkan med Svenska Institutet anordnar sommarkurs. Du är välkomna att söka till oss!

Språkbo

En revitaliseringsmöjlighet för sverigefinska familjer att komma och verka och bo med likasinnade, 4 helger under året 2023.

Tolkkurser

Kompetenshöjande kurser på Axevalla folkhögskola