Svenska institutet och Axevalla folkhögskola i samverkan anordnar
Sommaren på Axevalla

Hem > Utbildningar >SI kurs

 • generell språk- och litteraturkurs på A2/B1-nivå

  Kurstid: 15 juli – 2 augusti 2024
  Ansökan senast: 31 mars 2024

  Ansökningsblankett

  Skicka frågor och ansökan till: si@axevalla.fhsk.se

  Hej, språkstudent!

  Du som studerar svenska vid ett universitet i ditt hemland och känner att Du vill utveckla Dina språkfärdigheter ytterligare genom att besöka Sverige, är välkommen att söka stipendium till vår språkkurs, Sommaren på Axevalla 2024. Kursen är en lärorik, givande, naturnära och oförglömlig upplevelse. Stipendiet ges av Svenska Institutet, men du söker genom att skriva ut och fylla i ansökan här. Skicka ansökan och övriga frågor till: si@axevalla.fhsk.se Kursen går även bra att betala själv och ansökan skickas i så fall till samma adress (markera i ansökan om Du avser att betala kursen själv eller om exempelvis institutionen där Du studerar är finansiär).

  Kursens mål är att utveckla Dina kunskaper och färdigheter i det svenska språket, ge Dig tillfälle att träffa studenter från olika universitet i hela världen. Utöver ökade kunskaper i svenska språket får Du mer kunskap om samhället, kulturen, miljön, arkitekturen/designen, folkhögskolan, folkhälsan och det sociala och vardagliga livet i Sverige.

  Utöver regelrätta lektioner, sker studierna genom möten, samtal, aktiviteter, studiebesök och utflykter. Vi anordnar tillsammans olika kvällsaktiviteter. Det svenska vädret är lite svårt att beräkna så fritidsaktiviteterna kan variera stort, men exempelvis brukar vi anordna utflykter, samkväms- och kafékvällar med aktuella teman, litteraturstudier, visning av svenska filmer, brännboll, bakning av kanelbullar med mera.

  Vi, Axevalla folkhögskola har anordnat sommarkurser i samverkan med Svenska Institutet sedan år 2000. Sommaren 2024 är inget undantag; Du är välkommen att söka till oss!

  Välkommen att söka till vår kurs!

  Frågor? Kontakta oss med mail till si@axevalla.fhsk.se