Modedesign

Utbildningens längd: 1 år
Kurstyp: Profilkurs (Särskild kurs)
Kurstid: 22 augusti 2022 -- 25 maj 2023
Ansökan senast: 15 maj 2022
Studietakt: 100%


Modedesign är en väletablerad utbildning med gott renommé. Den ger en bred kunskapsbas att stå på inom design, materiallära, konstruktion och sömnad. Du får lära dig se sambanden mellan design, konstruktion och material och hur det påverkar funktion och kvalitet i det färdiga plagget. Vi syr allt från kjol, skjorta och byxor till ytterplagg och festkläder. I utbildningen ingår även en grund i broderi och dräkt- och modehistoria.

Kännetecknande för utbildningen är kreativitet, högt tempo och framförallt ett stort fokus på hantverket i tillverkningsprocessen. På utbildningen undervisar två passionerade lärare med olika erfarenhet och bakgrund. Anne undervisar i de större kurserna sömnad och mönsterkonstruktion, samt den mindre kursen broderi. Hon har drivit utbildningen sedan start för över 24 år sedan. Hon är utbildad textillärare och har tidigare erfarenheter inom både grundskola och butik i konfektionsbranschen samt drivit egen ateljé. Emelie undervisar i kurserna formgivning, textil materiallära och dräkt- och modehistoria. Hon är designingenjör i grunden, med olika påbyggnader inom mode och pedagogik och har arbetat med produktutveckling innan hon började undervisa på Axevalla Folkhögskola för ett par år sedan. Utöver skolans lärare medverkar gästföreläsare. Samarbete och kontakt med företag inom branschen i form av föreläsningar och studiebesök ges stort utrymme under året. På våren avsätts två-tre veckor för praktik.

Efter utbildningen kan du designa, konstruera och sy kläder. Du kan arbeta eller studera vidare till exempelvis inköpare, mönsterkonstruktör, designer, kostymör, försäljare, textillärare, teaterskräddare, stylist. Arbetsmarknaden för personer med textil kunskap är bred.

Modedesign är för dig som:

Behörighet

Gymnasiekompetens eller motsvarande
Godkänd i matematik 1a


Läs mer om kursinnehållet här


Vi som tidigare gått utbildningen

Studiebesök och praktik ingår i kursen
Undervisningen är kostnadsfri.
Materialkostnad ca 5000-7000 kr, kostnad för ev. boende och mat tillkommer samt externatavgift.


Frågor och svar

Ansök via SchoolSoft

Följ oss på instagram

Läs även våran tidning: Modedesign läsåret 19/20

Kursansvarig / Kontaktuppgifter

Anne Lundén
E-post:

Expedition
E-post:
Telefon: 0511-26970


VÅRA UTBILDNINGAR HOS STUDENTUM.SE
logo
searchVisa alla utbildningar
reviewSkriv en recension