Vanliga frågor

Frågor och Svar

Här i Arningehuset arbetar Modedesign, Du kan arbeta här i välutrustade salar såväl kvällar som helger. Vi har kök där du kan ta en fika med kompisarna eller värma mat. På våren sitter vi ute på verandan.

Vad får man sy på utbildningen?

– Du skapar egna plagg såsom kjol, skjorta, byxor, klänning, sportkläder, ytterplagg, trikå samt valfria plagg, allt med egen design och konstruktion.

Vad kostar det att gå?

– Du betalar själv för det material du använder, kurslitteratur samt för de studieresor som görs. Kostnaden för detta är ca 5000—7000 kr.
Utbildningen är unik på det sättet att den tillhandahåller ett stort lager av tyger och tillbehör till förmånliga priser.

Var gör man studiebesök?

– Vi besöker bl.a. Operan i Göteborg och dess ateljéer, Västergötlands Museum, design och produktions-företag för kläder och tyger i Borås samt utställningar och modemässor.

Vem går utbildningen?

– Åldersmässigt finns det inga gränser, men de flesta som går utbildningen är 20—30 år. Gemensamt för alla är att man har ett stort intresse för textil och design samt vill skapa något utifrån sig själv.

Kan man bo på skolan?

– Ja, skolan har internat och då ingår också mat lagad i skolans restaurang.

Är det praktik i utbildningen?

– Ja, praktik ingår i utbildningen och du väljer själv var du vill förlägga din praktik. Vi har kontakt. med många olika företag inom textilbranschen och hjälper dig att hitta en intressant plats.

Sker det någon resa under utbildningen?

-Ja, vi brukar även åka på modemässan i Köpenhamn. Studieresor till Prag och Finland har tidigare ordnats.