Modedesign

Hem > Utbildningar >Modedesign

Modedesign är en väletablerad utbildning med gott renommé. Den ger en bred kunskapsbas att stå på inom design, materiallära, konstruktion och sömnad. Du får lära dig se sambanden mellan design, konstruktion och material och hur det påverkar funktion och kvalitet i det färdiga plagget. Vi syr allt från kjol, skjorta och byxor till ytterplagg och festkläder. I utbildningen ingår även en grund i broderi och dräkt- och modehistoria.

Kännetecknande för utbildningen är kreativitet, högt tempo och framförallt ett stort fokus på hantverket i tillverkningsprocessen. På utbildningen undervisar två passionerade lärare med olika erfarenhet och bakgrund. Anne undervisar i de större kurserna sömnad och mönsterkonstruktion, samt den mindre kursen broderi. Hon har drivit utbildningen sedan start för över 24 år sedan. Hon är utbildad textillärare och har tidigare erfarenheter inom både grundskola och butik i konfektionsbranschen samt drivit egen ateljé. Emelie undervisar i kurserna formgivning, textil materiallära och dräkt- och modehistoria. Hon är designingenjör i grunden, med olika påbyggnader inom mode och pedagogik och har arbetat med produktutveckling innan hon började undervisa på Axevalla Folkhögskola för ett par år sedan. Utöver skolans lärare medverkar gästföreläsare. Samarbete och kontakt med företag inom branschen i form av föreläsningar och studiebesök ges stort utrymme under året. På våren avsätts två-tre veckor för praktik.

 

Bra grundutbildning, engagerade lärare, fröjdfullt ihop med kompisarna i en underbar miljö.

– Adam Cronqvist

 

Efter utbildningen kan du designa, konstruera och sy kläder. Du kan arbeta eller studera vidare till exempelvis inköpare, mönsterkonstruktör, designer, kostymör, försäljare, textillärare, teaterskräddare, stylist. Arbetsmarknaden för personer med textil kunskap är bred.

Kul att man får sy mycket och designa ganska fritt. Jag gillar att det är mycket praktiskt men teorilektionerna tillför mycket.

– Meja Svensson

 

Kursens Innehåll

      • Mönsterkonstruktion
      • Sömnad
      • Dräkthistoria
      • Formgivning
      • Materiallära
      • Broderi


Utbildningens längd: 1 år
Kurstyp: Profilkurs (Särskild kurs)
Kurstid: 28 augusti 2023 — 31 maj 2024
Ansökan senast: 15 maj 2023
Studietakt: 100%

Kostnad: Studiebesök och praktik ingår i kursen. Undervisningen är kostnadsfri. Materialkostnad ca 5000-7000 kronor. Kostnad för eventuellt boende och mat tillkommer samt externatavgift.

Ansök här 

För dig som:

  • Vill lära dig designa, konstruera och sy kläder
  • Vill lära dig om olika material och deras användningsområde och skötsel
  • Vill jobba i den textila branschen som t.ex. säljare i butik, inköpare, designer mm
  • Vill få ökad förståelse för och deltagande i det demokratiska samhället

Behörighet

Gymnasiekompetens eller motsvarande
Godkänd i matematik 1a

Kursansvarig / Kontaktuppgifter

Anne Lundén
E-post: Telefon: 0703-958585

Expedition
E-post: 
Telefon: 0511-26970

Vill du veta mer?

 

Läs mer om kursinnehållet här

 

Vi som tidigare gått utbildningen

 

Frågor och Svar

 

I fredags hade vi skolavslutning. Många tårar och härliga skratt senare blev gymnastiksalen tom. Vi är så stolta över våra fantastiska deltagare som alla har gjort stora framsteg på sin livsresa!
Målgång Trampen 2023 💪🏆 Ärkerivalerna möts på slutet ännu en gång. Bra jobbat idag alla deltagare! 👏
Välkomna! Tervetuloa!
Missa inte vår modevisning 13/5!!
Axevalla Språkbo är nu i gång! Hör av dig om du är intresserad av att komma med!Axevallan kielipesä on nyt vauhdissa! Ota yhteyttä jos haluat osallistua! 0511-26970
Idag är våra snart färdiga fritidsledare på studiebesök på Centralskolan i Falköping. Jätteintressant!