Internat

Huvudsida>Om oss>Internat

Internatansvarig: Maria Georgii

Telefon: 0722-506075,

maria.georgii@axevalla.fhsk.se

Kavaljers

9 rum på bottenplan. Dusch och toalett i korridoren. Utrustat kök och allrum. Tvättmaskin och torktumlare. Lägenhet: 2 rum, toalett och dusch samt pentry.

Kavaljers har fått sitt namn av de unga officerarna, kavaljererna. Det nuvarande huset byggdes 1952 och har renoverats under årens gång.

Klostret

14 rum en halvtrappa upp. Egen toalett och dusch i korridoren. 2 rum på övervåningen som delar toalett. Dusch på nedervåningen. Allrum och kök på andra våning. Tvättmaskin och torktumlare i källaren. Lägenhet. 2 rum. Toalett och dusch samt pentry.

Klostret byggdes 1952 och beboddes då endast av kvinnliga elever varav namnet klostret.

 

Gymnastiken

5 rum två trappor upp. Handfat i alla rum. Toalett och dusch i korridoren. Litet utrustat kök och ett allrum. Tvättmaskin och torktumlare i Zetterstenska källare.

Före den nuvarande byggnaden fanns det en lada på samma plats som kallades Teaterladan. Där spelades det pjäser av stil och klass. Folk köade i flera timmar för att få plats i teatersalen. Teaterladan var unik i Skaraborg men även i hela Sverige. Den nuvarande byggnaden med boende, gympa- och festsal, kök med allrum och två stycken bastun uppstod 1964.

Arresten

5 rum på bottenplan och 5 rum på andra våning. Toalett och dusch i korridoren. Utrustat kök. På bottenplan tvättmaskin och torktumlare. På andra våning allrum.

Huset har fått sitt namn från Västergötlands regementets arrest som fanns på området förr i tiden. Arresten är byggt i början av 1900-talet.

Kungsrum

4 rum på bottenplan och 2 rum på andra våning. Utrustat kök och tvättmaskin plus torktumlare. Toalett och dusch i korridoren på bottenplan. Allrum på andra våning.

Kungs är äldst av alla byggnader. Det är byggt 1802. Huset har använts som bostad för kungens sällskap då det besökte heden.