Fritidsledarutbildning

Utbildningens längd: 2 år
Kurstyp: Profilkurs (Yrkesutbildning)
Kursstart: aug 2022
Kurstid: aug 2022 -- maj 2024
Studietakt: 100%
Ansökan senast: stängt för ansökan

Vill du arbeta med människors utveckling genom hälsofrämjande arbete, lyfta fram fritidens värde och möjligheter för människors välbefinnande?
-Studera då till fritidsledare på Axevalla folkhögskola.

Fritidsledaren verkar i sitt yrkesutövande inom många olika områden i samhället där det är viktigt att kunna möta en rad olika behov hos målgruppen. Det centrala arbetet är att möjliggöra för en positiv fritid och att skapa trygga och fungerande relationer mellan individer. Fritidsledarrollen präglas av ett främjande förhållningssätt där det är viktigt att fokusera på människors inneboende resurser och på det som upplevs positivt. Uppdraget är att stärka människor både som individer och samhällsmedborgare samt att lyfta fram fritidens värde och möjligheter för människors välbefinnande.

För dig:

Det är meriterande om du har arbetat med människor eller har andra ledarerfarenheter.

Målsättningar med Axevallas fritidsledarutbildning

Vår profil

Under utbildningen görs en studieresa till Finland samt två friluftsresor med delvis egen finansiering. Möjlighet att bilda en tvåspråkig undergrupp i svenska/finska kan finnas.

Efter utbildningen

Fritidsledarutbildning leder till jobb!

Utbildningsbevis utfärdas efter godkänd utbildning.

Ca 95 % av de som gick ut fritidsledarutbildningen 2019 har någon form av sysselsättning, enligt Fritidsledarskolornas årliga undersökning. Hela 91 % av de studerande som erhållit utbildningsbevis hade anställning som för utbildningen är relevant. Av gruppen som erhållit utbildningsbevis och har för utbildningen en relevant tjänst har 88 % anställning inom kommunen.

Källa: https://fritidsledare.se/wp-content/uploads/2020/04/Kortversion-2019.pdf

Antagningsvillkor

3 årig gymnasieexamen eller motsvarande med behörighet för yrkeshögskola och med särskild behörighet i svenska 2 eller svenska som andraspråk 2.
Lämplighet för yrket som är styrkt genom referenser från relevant erfarenhet för yrkesområdet

Ansök via SchoolSoft

Kursansvariga / Kontaktuppgifter

Åsa Johansson
E-post:

Expedition
Telefon: 0511-26970
E-post:


VÅRA UTBILDNINGAR HOS STUDENTUM.SE
logo
searchVisa alla utbildningar
reviewSkriv en recension