Fritidsledarutbildning distans

Utbildningens längd: 2 år
Kurstyp: Profilkurs (Yrkesutbildning, Distanskurs)
Kursstart: aug 2022
Kurstid: aug 2022 -- maj 2024
Studietakt: 50%
Ansökan senast: Stängt för ansökan

Antal träffar: 12 (3 x 2 vardagar per läsår)

Vill du arbeta med människors utveckling genom hälsofrämjande arbete, lyfta fram fritidens värde och möjligheter för människors välbefinnande? -Studera då till fritidsledare på Axevalla folkhögskola. Fritidsledaren verkar i sitt yrkesutövande inom många olika områden i samhället där det är viktigt att kunna möta en rad olika behov hos målgruppen. Det centrala arbetet är att möjliggöra för en positiv fritid och att skapa trygga och fungerande relationer mellan individer. Fritidsledarrollen präglas av ett främjande förhållningssätt där det är viktigt att fokusera på människors inneboende resurser och på det som upplevs positivt. Uppdraget är att stärka människor både som individer och samhällsmedborgare samt att lyfta fram fritidens värde och möjligheter för människors välbefinnande.

För dig:

Målsättningar med Axevallas fritidsledarutbildning

Vår profil

Antagningsvillkor

Du är minst 25 år, har minst tre års erfarenhet inom fritidssektorn och har en minst femtioprocentig tjänst inom fritidssektorn eller annat relevant yrkesområde.

3 årig gymnasieexamen eller motsvarande med behörighet för yrkeshögskola och med särskild behörighet i svenska 2 eller svenska som andraspråk 2.
Lämplighet för yrket som är styrkt genom referenser från relevant erfarenhet för yrkesområdet

Kostnader

1500:- per år för försäkring, serviceavgift(inkl. lunch vid de obligatoriska träffarna på skolan), mm. Därtill tillkommer extra utgifter för litteratur, resor och eventuellt boende.

Ansök via SchoolSoft

Kursansvariga / Kontaktuppgifter

Åsa Johansson
E-post:

Expedition
Telefon: 0511-26970
E-post:


VÅRA UTBILDNINGAR HOS STUDENTUM.SE
logo
searchVisa alla utbildningar
reviewSkriv en recension