Retro Design

Hem > Utbildningar >Retro Design

Skolans gardiner sedan 70-talet i ny kreation.

I utbildningen fördjupar man sig i ämnena sömnad, mönsterkonstruktion, materiallära. formgivning/design, dräkt- och modehistoria och broderi. Retro Design är en ny utbildning som ger en bred kunskapsbas att stå på inom design, materiallära, konstruktion och sömnad. Man får förutsättningar för att kunna bedöma konsekvenser av olika samband mellan design, konstruktion, material, funktion och kvalitet av det färdiga plagget. I utbildningen syr vi allt från kjol, skjorta, byxor till ytterplagg och festkläder. Vi kan utgå från vintageplagg, tyger från second hand som vi med ett proffesionellt hantverk förändrar till önskad passform och utseende. Arbetsmarknaden för personer med hög textil kunskap är bred. Utbildningen skapar förutsättningar för många olika yrkesroller. Exempelvis: Egenföretagare i vintagebranschen, ändringsskräddare mönsterkonstruktör och designassistent. Utbildningen lämpar sig även mycket väl för vidare studier inom textil.

 

Mode Design för dig som

  • Vill lära dig sy om vintagekläder, designa, konstruera och sy kläder i nya och second hand tyger, förändra ytor med hjälp av broderi och tryck
  • Vill lära dig om olika material och deras användningsområde och skötsel
  • Vill jobba i den textila branschen som t.ex. säljare i butik, inköpare, designer mm
  • Har gymnasiekompetens eller motsvarande, godkänd i matematik 1A
  • Vill få ökad förståelse för och deltagande i det demokratiska samhället

Läs mer om kursinnehållet här

Studiebesök och praktik ingår i kursen Undervisningen är kostnadsfri. Materialkostnad ca 5000-7000 kr, kostnad för ev. boende och mat tillkommer samt externatavgift.

Frågor och svar

Ansök via SchoolSoft

Utbildningens längd: 1 år
Kurstyp: Profilkurs (Särskild kurs)
Kurstid: 26 augusti 2024 – 30 maj 2024
Ansökan senast: 15 maj 2024
Studietakt: 100%

Ansök här

Kursansvarig / Kontaktuppgifter

Anne Lundén
E-post:
Telefon: 0703-958585

Expedition
E-post: 
Telefon: 0511-26970