Allmän kurs sociologi/psykologi -inriktning

Hem > Utbildningar >Allmän kurs sociologi/psykologi – inriktning

För dig som är intresserad av sociala och psykologiska frågor.

Som vill bli behörig och förberedd att söka till psykolog-, socionom- o andra relaterade utbildningar eller arbete inom sociala sektorn

Och för dig som  har minst ett år på gymnasie/komvux/folkhögskola, har behörighet i Svenska 1 eller motsv. Som är  intresserad av människors beteende som individer och samhällsmedborgare Som har ett intresse av att arbeta och utbilda dig inom människorelaterade yrken, vill få behörigheter för vidare studier

Målsättningar

Ge grundläggande kunskaper om människors beteende som individ, grupp och samhällsvarelse. Öka och förbättra dina möjligheter till högre studier inom beteende vetenskap samt öka/förstärka kulturkompetensen. Ge grundläggande behörighet för vidare studier. Möjlighet till särskilda behörigheter finns. Öka din förståelse för och deltagande i det demokratiska samhället.

Inriktningens delar/profilämnen

Grundläggande kunskaper om människors beteende som individ, grupp och samhällsvarelse. Samtalsmetodik. Socialpsykologi.

 

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

 

Du ges möjlighet att läsa gymnasiegemensamma ämnen för att uppnå behörighet för vidare studier. Dessa innefattar svenska, engelska, matematik, natur-, samhälls-, historia- och religionskunskap.
Förutom de gymnasiegemensamma- och tillvalsämen samt särskild behörighet för vidare studier läser du psykologi, socialpsykologi, grundläggande sociologi, etik och bemötande samt välja olika tillval och ytterligare särskilda behörighetskurser.

Ansök här

Utbildningens längd: 1 år
Kurstyp: Behörighetsgivande kurs (Allmän kurs)
Studietakt: 100%

Kurstid hösttermin: 26 augusti – 20 december 2024

Kurstid vårtermin: 7 januari – 30 maj 2025

Ansökan senast: 31 maj 2024

Kursansvarig / Kontaktuppgifter

Susanna Persson
E-post:

Expedition
Telefon: 0511-26970
E-post: