Publicerad

Det blir Elina Majakari som efterträder Ulla Venetvaara som ny rektor på Axevalla folkhögskola.

— Efter 19 givande och utvecklande år - åtta år som personal- och ekonomichef samt 11 år som rektor - är det dags för mig att lämna Axevalla folkhögskola. Av totalt 26 sökanden till tjänsten valde Axevallas styrelse Elina Majakari till skolans nya rektor. Elinas kompetenser och erfarenheter bl.a. inom pedagogik, ledarskap, förändringsarbete, ekonomi och budgetarbete, sverigefinskt/finskt arbete och kontaktnät samt arbete med minoritetsfrågor på olika plan matchar i stora mått de behoven Axevalla har nu och inför framtiden. Jag välkomnar Elina till Axevalla och är lugn i överlämnandet av rektor s ansvaret till henne från och med första augusti 2019.

Axevalla folkhögskola har funnits i 146 år och Elina Majakari blir den nionde rektorn. Majakari kommer närmast från SVT där hon har arbetat som redaktionschef och projektledare. Hon är magister i pedagogik och har även arbetat som personalutvecklingschef och HR-chef.

— Jag är glad och full av engagemang inför uppdraget att få utveckla verksamheten vidare tillsammans med personalen och deltagarna. Axevalla folkhögskola är en viktig och välkänd aktör med en stor utvecklingspotential. Att vara med och bidra till ett demokratiskt samhälle och skapa ett forum för människor att utvecklas och mötas är en betydelsefull och ansvarsfull uppgift som jag tar emot med stolthet.

Ytterligare information Ulla Venetvaara 070-826 34 27

                                 Elina Majakari 076-890 60 94