Hej alla!

Hoppas sommaren har börjat fint och att ni har kunnat njuta av de ljusa dagarna och kvällarna ute i naturen med cykel, till fots, badat eller på andra sätt haft möjligheten att beundra sommarens estetik.

Nu är det dags även för expeditionen att ta semester. Kommissariatet, expeditionen eller receptionen (kärt barn...) har stängt mellan 5-31.7. Telefonen 0511-269 70 fungerar, men med längre fördröjning. Jag kollar mitt mejl regelbundet men inte dagligen.

Undervisningen startar på plats på höstterminen. Fritidsledarna och socialpedagogerna börjar den 9.8. Då har vi också vårt första lärarråd och bestämmer de sista antagningarna. Allmänna linjerna och modedesign startar den 23.8. Hundkurserna har olika starttider, du som går dessa utbildningar får info i ditt välkomstbrev.

Vi har uppdaterat vår covid19-policy, läs igenom den - det är fortfarande viktigt hur vi beter oss för att undvika smittspridningen!

Vi har haft glädjen i juni att ha det sverigefinska barnlägret och även andra kortkurser på skolan. Konferensverksamheten håller på att komma i gång så småningom. Den 13-15.8. har vi Axevalla 2021 på skolområdet. Det är sverigefinnarnas kultur- och festhelg som lockar hundratals teater-, karaoke-, dans- och kulturälskande personer till Axevalla.

Fram till dess laddar vi energi för att med nya krafter kliva in i det nya normala. Det är mycket som har ändrats inombords hos oss alla under det senaste året. Det kan vara bra att vi pratar med varandra och frågar hur vi har det. En ny försiktighet har installerat sig i samhället och det påverkar oss alla på olika sätt. Så låt oss ta hand om oss själva och och vara extra måna om varandra även i fortsättningen.

Jag önskar Dig en solig sommartid och ser fram emot ett nytt läsår med er, hela härliga personalen, gamla och nya deltagare samt alla kortkurs- och konferensdeltagare!

Kram, Elina, rektor