Mönsterkonstruktion

Tid: Måndag - Tisdag, 24 - 25 februari 2020
Plats: Axevalla folkhögskola, Axvall
Kontakt: Anne Lundén
Tel: 070-39 58585
E-post: anne.lunden@axevalla.fhsk.se

Passformsproblem - Orsak och verkan 24/2

Vi kommer att titta på balans, att förstå kroppen, hitta verktyg för att se, att se utanför konstruktionsramarna utifrån de mått vi normalt använder. Ett fel har en orsak men vi ska hitta orsaken till felet. Under en dag ska vi titta på överdelar. Det är bra om du tar med plagg som du upplever problem i, finns mönstret, ta med dig så vi kan rätta till/fundera och ändra.

Denimdag - Program 25/2

08:15 Välkomna och introduktion
08:30 Jeans och denimhistoria
10:00 Fika
10:30 Jeans DNA + mönsterkonstruktion och passform
12:00 Lunch
13:00 Plaggtvätt och production = miljö och hållbarhet

Vem är Anders Weimann?

Med över 25 års erfarenhet inom Svensk/Europeisk konfektionsindustri, med allt ifrån produktutveckling till produktion, har Anders arbetat fram nya verktyg för att förstå kroppen och därmed ett enklare sätt att få till en perfekt passform.

Vem är Maria Gunnarsson?

Maria (1988), född i Edsvära, är känd för sin obevekliga entusiasm och energi när det gäller hållbara textilier. Hon flyttade till Amsterdam 2013 för att följa sin passion för att skapa kvalitetsplagg. Efter en praktik på Levi's anställdes hon för att driva produktutveckling för jeans och denimrelaterade plagg. Under en 5årsperiod jobbade hon för Kings of Indigo, ett miljötänkande och socialt progressivt denimvarumärke. Hennes roll på Kings of indigo var att bygga upp produktutvecklings team, och där fick hon lära sig om hur man implementerar miljötänk i denimproduktion allt från material, sömnad, tvätt till leverans. Sedan 2017 har hon också haft sin egen ateljé och 2019 beslutade Maria för att göra detta till sin heltidsdröm. AMK atelier är hennes kreativa studio som är baserat i Amsterdam. Ateljén är specialiserat inom teknisk design, plaggeteknik, visuell merchandising och kreativa projekt inom uppcykling, återvinning och naturlig färgning. Ateljén drivs av Maria, och hon har en utbildning i mode- och textildesign, vidareutbildning i plaggteknologi och erfarenhet av visuell merchandising.

Områden som Maria har specialiserat sig inom:

Anmälan och kurskostnader

Anmälningsblankett för mönsterkonstruktion
Anmälningsblankett för mönsterkonstruktion (PDF)

Anmälan senast 31/1 till info@.axevalla.fhsk.se Kurskostnad inklusive logi i enkelrum (lakan ingår) och mat 2500 kr.

Vi har löpande antagning till kursen och vi skickar ett sms om att du fått en plats. Den bekräftas genom betalning av kursavgiften senast den 10/2 2020.

Vi startar kl. 9.00 med frukost i Mässen. (ställ gärna väskorna i Arningehuset) Fika, lunch, kaffe serverar vi i vår matsal och på kvällen intar vi middag, ost och kex i boendet. Kursen avslutas på tisdag kl. 16.00

Välkomna till Axevalla! Anne, Maria o Anders

Axevalla folkhägskola
org.nr. 868400-7472
Bankgiro 105-3719 Pg 259273-1