Hundägareutbildning

Hem > Utbildningar >Hundägareutbildning

I utbildningen fördjupar man sig i ämnena sömnad, mönsterkonstruktion, materiallära. formgivning/design, dräkt- och modehistoria och broderi. Retro Design är en ny utbildning som ger en bred kunskapsbas att stå på inom design, materiallära, konstruktion och sömnad. Man får förutsättningar för att kunna bedöma konsekvenser av olika samband mellan design, konstruktion, material, funktion och kvalitet av det färdiga plagget. I utbildningen syr vi allt från kjol, skjorta, byxor till ytterplagg och festkläder. Vi kan utgå från vintageplagg, tyger från second hand som vi med ett proffesionellt hantverk förändrar till önskad passform och utseende. Arbetsmarknaden för personer med hög textil kunskap är bred. Utbildningen skapar förutsättningar för många olika yrkesroller. Exempelvis: Egenföretagare i vintagebranschen, ändringsskräddare mönsterkonstruktör och designassistent. Utbildningen lämpar sig även mycket väl för vidare studier inom textil.

 

Mode Design för dig som

  • Vill lära dig sy om vintagekläder, designa, konstruera och sy kläder i nya och second hand tyger, förändra ytor med hjälp av broderi och tryck
  • Vill lära dig om olika material och deras användningsområde och skötsel
  • Vill jobba i den textila branschen som t.ex. säljare i butik, inköpare, designer mm
  • Har gymnasiekompetens eller motsvarande, godkänd i matematik 1A
  • Vill få ökad förståelse för och deltagande i det demokratiska samhället

Läs mer om kursinnehållet här

Studiebesök och praktik ingår i kursen Undervisningen är kostnadsfri. Materialkostnad ca 5000-7000 kr, kostnad för ev. boende och mat tillkommer samt externatavgift.

Ansök via SchoolSoft

Kursläng: 30/8 – 25/11 2022 Kursen pågår under 13 veckor på distans. 5 delkurser med enskilda inlämningar och 1 föreläsning som start till varje delkurs.
Kurstyp: Kortkurs
Kursstart: Kursen startar 30/8 2022 med en digital träff.
Fysisk träff: 16-17/11 2022
Ansökan: Ansökan sker via schoolsoft. I din ansökan skickar du med ett personligt brev där du berättar om dig själv, eventuella erfarenheter och dina mål med kursen.

Ansök senast: 31/7 2022, vi har endast ett begränsat antal platser.
Behörighet: Talar svenska, har god datakunskap och ett genuint hundintresse. Ingen tidigare hunderfarenhet krävs.
Studietakt: 125 timmar
Kostnad: 2.000 kr för kost och logi vid internatträffarna samt serviceavgift 1500 sek. Själva utbildningen är kostnadsfri. Litteratur ingår inte.
För dig: Som vill lära dig mer om hundar, går i tankarna på att skaffa hund eller redan har hund och vill skaffa dig mer kunskap. Kursen ger dig goda kunskaper i vad hundägandet innebär, vilka krav som ställs på hundägaren och vad man kan göra med sin hund.

Kursansvarig / Kontaktuppgifter

Anne Lundén
E-post: 

Expedition
E-post: 
Telefon: 0511-26970